Debat

OK-aftaler OK?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I de seneste numre af Folkeskolen har der været flere indlæg på debatsiderne om overenskomstafledte forhold vedrørende pensioner.

Man kunne få det indtryk, at der er nogle grupper i foreningen, som er mere interessante end andre - og pension for overenskomstansatte angår jo heller ikke de fleste endnu, vel?

Her skal blot nævnes, at en endnu mindre gruppe af medlemmer i DLF ikke engang får løn som lovet forud for overgangen til Ny Løn.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Forud for overgang til Ny Løn - Overenskomst 99 - blev det klart formuleret fra DLF, at alle ville få et overgangstillæg ved overgang til Ny Løn.

Men, men, men! En meget lille gruppe medlemmer - skolepsykologer på sluttrinnet, som havde været så &¡133; at opnå autorisation - en kvalifikation - som fra april 2000 ville udløse autorisationstillæg, som andre psykologer allerede fik, skulle efter Overenskomst 99 ikke have et overgangstillæg på 6.900 kroner.

Så hvordan kan det forventes, at DLF forstår en pensionsproblematik, når forståelsen af overgange til nye lønformer med elementerne i grundløn, funktionsløn og kvalifikationsløn ikke kunne forstås ens for alle medlemmer?

Jan Borghus Nielsen

Holstebro

Svar

Ved overgangen til Ny Løn per 1. april 2000 fik skolepsykologer, som havde opnået autorisation, et tillæg for autorisation på 32.908,55 kroner. I tilfælde af, at skolepsykologen havde autorisation og fik tillægget, blev der ikke ydet yderligere ud over de 32.908,55 kroner.

Yvonne Hindsberg

kontorchef i DLF's faglige kontor