Debat

Gør noget

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tænk at være formand for en fagforening, der med historisk høj stemmeprocent har givet en næsten enstemmig afgørelse til et forlig, et nej. Hvilke muligheder åbner det ikke for forhandlinger, at der samtidig er mangel på arbejdskraft? Man bliver let så hed ved tanken, at det ligefrem vir-

ker svalende, når Kommunernes Landsforening (KL) stiller sig op og pisser os op og ned ad ryggen.

Hvorfor gør vi ikke noget?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi skal på banen. Der har været mange gode artikler om skoler i andre lande, om pædagogisk vidsyn blandt forskere her i Folkeskolen, men det kommer ikke videre. Det er ikke godt nok. Vil andre medier ikke undersøge, hvad der ligger bag tallene i de forskellige skolesystemer, må vi selv, og resultatet skal ud, om nødvendigt i en annoncekampagne. Vi kan simpelthen ikke have siddende på os, at vi ikke er gode nok, for det er vi. Danske unge klarer sig excellent i andre lande.

Men foreningen skal kæmpe. Det er en ynk at se en formand i TV 2 undskyldende sige, at det går lidt bedre i faget dansk. Hvor er det andet ben, som vores forening brystede sig så kraftigt af i 90'erne? Hvorfor beder man ikke folk fra verdens førende universiteter om en analyse og en plan for den danske folkeskole som en modvægt til OECD's undersøgelser? Tror I i toppen virkelig, at der er noget fundamentalt galt med folkeskolen, eller er I bare magtesløse?

Er vores undervisningstid blot et resultat af en dygtig forhandling, eller mener I, at det nuværende loft er det maksimale, et normalt menneske kan klare som underviser uden at sætte helbred og kvalitet på spil?

Når KL nu vil til at regulere visse dele af arbejdstidsaftalen til efteråret, kan det kun være, fordi de er sikre på, at vore forhandlere ikke kan stå distancen, og vi er nok mange, der tror, de har ret.

Peter Knap

Ranum

Powered by Labrador CMS