DLF
0   376

En forening uden sammenhængskraft

Kritik af indkaldelsen til ekstraordinær kongres

I bedste fald er den ekstraordinære kongres spild af medlemmernes kontingentpenge. I værste fald er resultatet af den ekstraordinære kongres en forening uden sammenhængskraft, mener Bjarne Ankersen, der er næstformand i Fredericia Lærerkreds.

Han høstede det største bifald på den ekstraordinære kongres, da han gik på talerstolen og lod, som om han læste et forslag til kongresvedtagelse op. Den indeholdt anerkendelse af, at formanden anbefalede hovedstyrelsen at stemme nej til forligsmandens forslag om Overenskomst 02, og tilfredshed med hovedstyrelsens enighed.

Artiklen fortsætter under banneret

'Samtidig konstaterer kongressen en styrket enighed i foreningen ved den fantastiske opbakning, som medlemmerne gav til formandens og hovedstyrelsens anbefaling af nej'et til Overenskomst 02', læste han op.

Bjarne Ankersen fortsatte med at sige, at derefter afsluttes kongressen, idet de delegerede går hjem til deres baglande og påbegynder et massivt pres på kommunerne om at få udmøntet forlodsfinansieringen.

Kritikken af den indkaldte ekstraordinære kongres fortsatte:

'Hvis nogle medlemmer af hovedstyrelsen er utilfredse med det arbejde, der finder sted i hovedstyrelsen, så må hovedstyrelsen selv ordne det i hovedstyrelsen', sagde han og pegede på, at hovedstyrelsesmedlemmer kan medvirke til at trække deres utilfredshed med hovedstyrelsen ud til kongressen som en slags domstol.

'Men det egner kongressen sig ikke til', sagde Bjarne Ankersen.

Han fremhævede, at hvis man er utilfreds med de politiske vilkår og det politiske arbejde i hovedstyrelsen, må man i stedet overveje at give hovedstyrelsen et mistillidsvotum. Til dét kræves blot 6.190 almindelige medlemmer fordelt på mindst 20 kredse.

'De hovedstyrelsesmedlemmer, der støtter indkaldelsen af den ekstraordinære kongres, repræsenterer vel medlemmer i 20 kredse', mente han.

'Da regeringen begyndte at lovgive om arbejdsmarkedsforhold, det her med deltidsstillinger, da nedlagde lønmodtagerne arbejdet for at sige til regeringen, at de skulle holde fingrene væk. Når vi i Danmarks Lærerforening er utilfredse med arbejdsgivernes mangel på samarbejde, så indkalder vi til en ekstraordinær kongres for at kritisere os selv'.

'Når vi som delegerede peger fingre ad hovedstyrelsen og formanden for manglende handlekraft, er der altid mindst tre fingre, der peger anklagende bagud. Tak for ordet'.

Og så forlod Bjarne Ankersen talerstolen under stort bifald.

Initiativtager til kongresindkaldelsen, Gordon Ørskov Madsen, formand for Århus Lærerforening, sagde, at han ikke var overrasket over, at der var delte meninger om denne kongres. Men han understregede, at det for ham ikke handlede om at kritisere arbejdet i hovedstyrelsen, men om, hvordan DLF skal være som fagforening. Det svar fik han også bifald for.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ