Det bliver lettere at låne bøger

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Nu bliver det ikke alene lettere at låne bøger på skolebibliotekerne i Københavns Kommune. Det bliver også lettere og mere effektivt at søge efter netop den bog eller det undervisningsmateriale, elever og lærere er på udkig efter', siger Københavns uddannelses- og ungdomsborgmester Per Bregengaard (Enhedslisten).

Han hentyder til et nyt it-system, som fra november bliver installeret på kommunens 82 skolebiblioteker. Brugerne af det nye it-system, som hedder 'Book It', udstyres med et password, så de hurtigt kan få overblik over, hvilke materialer de har lånt. De kan også forny et lån eller låne nyt via systemet. Samtidig bliver det muligt at reservere materialer til et bestemt tidspunkt - for eksempel til en projektopgave.

Elever og lærere får mulighed for at søge bøger og materiale over internettet både i den enkelte skoles samling, i folkebibliotekernes samling og i Center for Undervisningsmidlers samling. Det nye system vil ikke medføre ekstraudgifter for skolerne.