0   61

Chat

er næppe noget, mange lærere har prøvet, men tusindvis af elever er på chatten hver dag. Det har sine helt alders- og dermed udviklingsbetingede årsager.

Chatten er sådan set bare en tekstbaseret udgave af teleselskabernes Træfpunkt - eller hvad servicen nu hedder - hvor enhver kan ringe anonymt og stønne, sige frække ord og tage andre identiteter på sig.

Artiklen fortsætter under banneret

En af forskellene er imidlertid, at mange børn har gratis adgang til chatten i skolen eller hjemme, hvor mange har en ubegrænset internetadgang. Det betyder i hvert fald, at der ikke er nogen telefonregning, som sladrer om aktiviteten.

Det har naturligvis vist sig, at chatten, hvor mange børn færdes, også frekventeres af pædofile, som har helt andre hensigter med de frække ord og rollespillene end børnene.

Derfor har Red Barnet og Det kriminalpræventive Råd fortsat deres kampagne fra sidste år med et nyt fortrinligt materiale uden løftede pegefingre, men med gode råd til børn og voksne. Materialet findes på www.sikkerchat.dk

Man kan også chatte i SkoleKom. Det har den fordel, at bidrag med sikkerhed er identificeret.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet