Chat

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

er næppe noget, mange lærere har prøvet, men tusindvis af elever er på chatten hver dag. Det har sine helt alders- og dermed udviklingsbetingede årsager.

Chatten er sådan set bare en tekstbaseret udgave af teleselskabernes Træfpunkt - eller hvad servicen nu hedder - hvor enhver kan ringe anonymt og stønne, sige frække ord og tage andre identiteter på sig.

En af forskellene er imidlertid, at mange børn har gratis adgang til chatten i skolen eller hjemme, hvor mange har en ubegrænset internetadgang. Det betyder i hvert fald, at der ikke er nogen telefonregning, som sladrer om aktiviteten.

Det har naturligvis vist sig, at chatten, hvor mange børn færdes, også frekventeres af pædofile, som har helt andre hensigter med de frække ord og rollespillene end børnene.

Derfor har Red Barnet og Det kriminalpræventive Råd fortsat deres kampagne fra sidste år med et nyt fortrinligt materiale uden løftede pegefingre, men med gode råd til børn og voksne. Materialet findes på www.sikkerchat.dk

Man kan også chatte i SkoleKom. Det har den fordel, at bidrag med sikkerhed er identificeret.

Powered by Labrador CMS