Karsten Holst får nyt job

FU-medlem bliver skolechef

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter otte et halvt år i hovedstyrelsen søger Karsten Holst nye udfordringer. Som skolechef i Høje Taastrup Kommune, hvor han tiltræder 1. august.

'Jeg synes, jeg har fået mange kompetencer ved arbejdet i DLF, og dem har jeg lyst til at prøve andre steder. Hvis det skulle ske, skulle det være nu', siger Karsten Holst, der er 53 år.

'Det bliver spændende at skulle arbejde med psykisk arbejdsmiljø, skoleudvikling og ledelse i en kommune. Nu har vi i mange år prøvet at overbevise både vores medlemmer i DLF, Kommunernes Landsforening og andre forhandlingsparter om, hvad vi tror, der virker på disse områder, så det kan blive spændende at arbejde videre med det i et andet regi'.

Karsten Holst fortæller, at han jo ikke ved, hvordan for eksempel det psykiske arbejdsmiljø har det i Høje Taastrup.

'Der kommer også nye dagsordener til. Jeg skal ud at lære noget og udvikle mig'.

Karsten Holst kom i hovedstyrelsen i november 1993, fordi han var suppleant for Anni Herfort. Han var dengang kredsformand for Stege-Vordingborg Lærerkreds. Fra januar 1996 blev han valgt ind i hovedstyrelsen og blev formand for organisationsudvalget og medlem af forretningsudvalget.

Om arbejdet i DLF siger han, at det er spændende og med mange gode kolleger både politisk og i sekretariatet.

'Jeg kan kun opfordre andre til at gå ind i det faglige arbejde i DLF. Det er utroligt spændende'.

Er du blevet træt af de politiske slagsmål i DLF?

'Nej, jeg rejser for at prøve nye udfordringer. Politik er en kamp om indflydelse, og det kræver diskussioner. Jeg har mange gange sagt i hovedstyrelsen og i forbindelse med udviklingsprojektet, at jeg mener, det giver dynamik, at vi er uenige. Men der er da omkostninger ved at fortsætte uenighederne, efter at vi har taget beslutningerne. For eksempel vil det være meget ærgerligt, hvis den ekstraordinære kongres her 3. juni kun liner op, at der stadig er slagsmål i DLF. Så synes jeg, vi sætter dét over styr, vi kunne have i foreningen på baggrund af overenskomstafstemningen'.

hela