Debat

Kammerateri

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kredsstyrelsen i Vestsjællands Lærerforening støtter ensidigt den ene af to kandidater i valget til medlemsforum i Lærernes Pension.

Her i min lokale afdeling af Danmarks Lærerforening i Vestsjælland - kreds 53 - er to kandidater opstillet: Undertegnede og Jannik Walentin.

Så langt så godt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Min modkandidat og jeg har temmelig divergerende opfattelser af, hvordan vores pensionsmidler skal forvaltes. I valgmaterialet skriver jeg blandt andet: 'Jeg vil lade andre faggrupper om at prioritere deres investeringer, så de opnår den højeste grad af politisk korrekthed. Således mener jeg, at debat om dyrevelfærd, økologi, ozonlag og lignede meget aktuelle og væsentlige emner hører hjemme andetsteds. - Ikke der, hvor jeg gerne skal have mest muligt for mine begrænsede midler'.

Om samme emne mener Jannik Walentin: 'Det er vigtigt, at vi får det optimale udbytte af vores indbetalinger. Men ikke for enhver pris. Vi må i vores investeringer være forpligtede. Dette gælder blandt andet inden for områder som miljø; vores omgivelser såvel arbejdsmiljø, såvel som etisk'.

Forskellene må siges at være til at få øje på.

Øjnene er åbenbart også blevet hjulpet op i den lokale bestyrelse i Danmarks Lærerforening. I denne bestyrelse sidder Jannik Walentin!

Stor var min forbløffelse, da jeg til morgen åbnede et brev fra kreds 53 i Danmarks Lærerforening.

Under læsningen blev jeg vidne til, hvordan mine kontingentkroner bruges til ensidigt at støtte min modkandidat. Forbløffelsen blev til vrede, og i mangel af bedre afreagerede jeg i første omgang ved at slå mit græs.

I brevet til medlemmerne skriver formanden Reinhard Werner:

'Til dette valg opstiller tillidsrepræsentant på Aarby Skole og medlem af kredsstyrelsen i Vestsjællands Lærerkreds Jannik Walentin. Jeg skal hermed kraftigt opfordre dig til at afgive din stemme ved valget, og jeg vil anbefale, at du giver din stemme til Jannik. Dermed sikrer du dig organiseret indflydelse på din egen pensionsopsparing'.

Ikke en stavelse om, at der i kredsen er andre kandidater!

Var der nogen, der sagde kammerateri?

Jeg har altid haft stor respekt for Reinhard Werner. Ofte har jeg frydet mig, når han med sin skarpe pen går i rette med de fremherskende holdninger i foreningens hovedstyrelse.

Op til overenskomstafstemningen gjorde Reinhard Werner medlemmerne opmærksomme på, hvor han selv ville sætte sit kryds. Han havde dog den pli at undlade at anbefale medlemmerne at følge sit eget eksempel ved stemmeafgivningen. I øvrigt stemte jeg sammen med formanden.

Utroligt at denne pli kan fordufte inden for få måneder!

Ligesom Reinhard Werner vil jeg på det kraftigste opfordre alle overenskomstansatte lærere til at afgive deres stemme. Dog vil jeg opfordre til, at man stemmer ud fra sin egen og ikke Reinhard Werners overbevisning.

Jesper Krarup

Kalundborg