Debat
0   147

Ja eller nej - eller ja

Godt at der nu bliver en ekstraordinær kongres, som kan gøre status over overenskomst-forløbet. Dels omkring DLF-formandens spegede spil: Sagde Anni Herfort ja eller nej - eller ja?

Dels det uacceptable i, at vore forhandlere samt hovedstyrelses-flertallet ikke følger kongressens beslutning om, at en ny arbejdstidsaftale kan træde i kraft per 1. august 2004. I stedet skulle disse forhandlinger så atter engang fedtes ind i både løn- og specielle krav-forhandlinger i 2005. Nej, disse forhandlinger bør fremover føres separat, så urafstemningskrydset ikke ender i det sædvanlige bunkebryllup med både to og tre forhandlingstemaer til afstemning under ét.

Artiklen fortsætter under banneret

Derfor er det - konfliktret eller ej - det helt rigtige tidspunkt at tage arbejdstidsforhandlingerne i 2003-2004 - og i høj grad på tide! Der er altså andre reaktioner end såkaldte lovlige strejker, som jo alligevel ikke batter noget, da ministeren blot truer med at gribe ind med et diktat efter nogle ugers strejke/lockout.

Redaktøren skrev i Folkeskolens leder i nummer 33/2001: 'Ud fra enhver betragtning er det for farligt at vente til 2004, hvor aftalen skal genforhandles. -th'. Aftalen blev så opsagt i oktober ved kongresbeslutning.

Anni Herfort siger, at hun ikke har brudt kongressens krav. Men det ser da klart sådan ud.

Et par nærliggende spørgsmål at stille vore politikere (og jurister) i DLF er: Kan formanden under overenskomstforhandlinger tilsidesætte en kongresbeslutning?

Kan et hovedstyrelsesflertal?

Lad os denne gang stå stærke og enige sammen om, at der skal forhandles en ny og god arbejdstidsaftale på plads til 1. august 2004. Enighed gør stærk.

Kristian Svendsen

Værløse


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen