Debat

Halsløs gerning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er glad for at konstatere, at Ernst Øxner i Folkeskolen nummer 21 konstaterer, at jeg hele vejen igennem har haft den samme holdning til opsigelsen af arbejdstidsaftalen.

Men fakta er:

Kongressen vedtog at opsige arbejdstidsaftalen - det er gjort.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Kongressen vedtog også, at der skulle iværksættes et arbejde for at afdække, hvad en ny aftale skulle indeholde - dette arbejde er igangsat.

Kongressen vedtog ligeledes, at en ny aftale skulle kunne træde i kraft august 2004. Her er der aftalt en såkaldt køreplan med arbejdsgiverne, som åbner mulighed for at dette kan lade sig gøre. Det vigtigste i kongresbeslutningen er vel nu - for os alle sammen - at arbejde for, at der faktisk kommer en ny aftale i 2004.

Det, jeg har påpeget, er, at jeg er godt tilfreds med, at planen nu også sikrer - hvis man ikke kan blive enige - at arbejdsgiverne ikke får muligheden for suverænt at diktere lærernes arbejdstid i skoleåret 2004/2005 uden forpligtelser til at indgå og overholde hverken centrale eller lokale aftaler. En strategi, hvor man blot sparker bolden over på modpartens banehalvdel og efterfølgende selv forlader banen, er og bliver halsløs gerning.

Ole Holdgaard

medlem af DLF's hovedstyrelse