Debat
0   224

Halsløs gerning

Jeg er glad for at konstatere, at Ernst Øxner i Folkeskolen nummer 21 konstaterer, at jeg hele vejen igennem har haft den samme holdning til opsigelsen af arbejdstidsaftalen.

Men fakta er:

Artiklen fortsætter under banneret

Kongressen vedtog at opsige arbejdstidsaftalen - det er gjort.

Kongressen vedtog også, at der skulle iværksættes et arbejde for at afdække, hvad en ny aftale skulle indeholde - dette arbejde er igangsat.

Kongressen vedtog ligeledes, at en ny aftale skulle kunne træde i kraft august 2004. Her er der aftalt en såkaldt køreplan med arbejdsgiverne, som åbner mulighed for at dette kan lade sig gøre. Det vigtigste i kongresbeslutningen er vel nu - for os alle sammen - at arbejde for, at der faktisk kommer en ny aftale i 2004.

Det, jeg har påpeget, er, at jeg er godt tilfreds med, at planen nu også sikrer - hvis man ikke kan blive enige - at arbejdsgiverne ikke får muligheden for suverænt at diktere lærernes arbejdstid i skoleåret 2004/2005 uden forpligtelser til at indgå og overholde hverken centrale eller lokale aftaler. En strategi, hvor man blot sparker bolden over på modpartens banehalvdel og efterfølgende selv forlader banen, er og bliver halsløs gerning.

Ole Holdgaard

medlem af DLF's hovedstyrelse


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ