0   71

Dengang

Ved Margit Schaleck

Artiklen fortsætter under banneret

For 50 år siden

Den gode viljes dag

Tekst til det 31. budskab fra Wales, der skal udsendes i den walisiske radio på den gode viljes dag, 18. maj 1952.

Drenge og piger af alle nationer!

Vi, drenge og piger i Wales, sender jer atter en hilsen. I dag er det 'den gode viljes dag'. Over land og over hav råber ungdom til ungdom i frihedens og venskabets navn.

Vi glæder os i dag over alle de mænd og kvinder af alle racer og folkeslag, der gør deres bedste for at befri verden for krig.

Vi vil en verden, hvor intet hjem mere skal lægges øde og små børn ikke lide sult.

Vi vil en verden, hvor ingen nation skal leve i frygt for en anden nation.

Vi vil en verden, hvor nationerne skal arbejde sammen til alles bedste, skal stole på hinanden og i fællesskab dele jordens rigdomme.

Ved tillid og mod, gennem tanker og gerninger kan vi være med i bestræbelserne for at skabe en ny og fredeligere verden.

Ungdom i alle lande, lad os i dag forpligte os til at være med i arbejdet for fred på jorden og forståelse mellem menneskene.

Folkeskolen nummer 19

Maj 1952

For 25 år siden

Nyskabelse i Odense

De yngste elever fra foreløbig to af Odense-skolerne vil fra det nye skoleår få mulighed for at tilbringe deres fritid på skolerne. Skolefritidsordningen gennemføres som et etårigt forsøg på to skoler - Klostermark- og Rosengårdskolen - og herefter er det meningen, at alle de kommunale skoler skal med i lignende ordninger.

I forsøgsåret bliver der kun tale om fritidstilbud til elever fra børnehave- og 1.-klasserne. Åbningstiden bliver klokken 7.30-16.30, således at eleverne har mulighed for at tilbringe fritiden både før og efter de få skoletimer på skolen. På hver af skolerne skal der ansættes to fritidspædagoger, der kan tage sig af eleverne. Læsning, spil, musik, sport, udendørs leg og småudflugter bliver nogle af de fritidstilbud, børnene får.

Folkeskolen nummer 21

Maj 1977


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet