Den tredje verden www.3verden.dk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aids, malaria, fattigdom, krig, korruption, hungersnød og fejlslagne bistandsprojekter. Listen over den tredje verdens kalamiteter synes endeløs.

Skæres der lidt i ulandsbistanden, afføder det ikke større reaktioner, det er jo alligevel et temmelig håbløst projekt, så lad os tænke på noget andet.

Og det kan vi da godt, altså tænke på noget andet. Men når vi er færdige med det, så er problemet der stadig, og uanset hvordan man vender og drejer det, er det et fælles problem.

Kristeligt Dagblad og foreningen bag hjemmesiden u-land.dk er gået sammen om etableringen af en ny internettjeneste om forholdene i den tredje verden med artikler om fattigdom, ulandsbistand og forholdene i klodens fattige lande.

www.u-land.dk er de danske ulandsorganisationers internetportal.

Portalen gør det lidt nemmere at søge informationer om de globale spørgsmål, fordi der på et sted er samlet oplysninger i oversigtsform over de forskellige lande, og der er adgang til stribevis af danske ulandsorganisationers egne sider. Portalen henvender sig først og fremmest til skoler og uddannelser og er en sand guldgrube af informationer og idéoplæg.

Formålet er at give børn og unge en oplevelse af, hvordan livet leves forskellige steder i verden. Give dem en forståelse for, at børn i ulandene tænker, føler, leger og arbejder, præcis som de selv gør, selv om betingelserne er vidt forskellige.

For de større elever er der mere problematiserende temaer om for eksempel menneskerettigheder, bistandshjælp, børnesoldater og hiv/aids-problematikken.

Powered by Labrador CMS