0   76

Rektor trækker sig

Lærerseminariernes Rektorforsamling har behov for en ny ledelse til at få CVU'erne med i arbejdet

Hvis en formand eller en rektor sidder for længe på posten, ender det med, at organisationen lider skade.

Det har Per Frimer-Larsen for længst fundet ud af, og det er begrundelsen for, at han nu er stoppet som formand for Lærerseminariernes Rektorforsamling og med udgangen af juni stopper som rektor for Århus Dag- og Aftenseminarium.

Artiklen fortsætter under banneret

'Seminariet har brug for, at der sker et skift. Efter mange år som rektor kan man ikke blive ved med at tænke nyt og tage initiativ til de ændringer, der skal til. Man bliver ved med at gøre det, som man altid har gjort', siger den afgående rektor.

Da han tiltrådte som rektor for 17 år siden, ønskede han, at det blev på åremål, men den type ansættelse var der dengang ikke stemning for i den offentlige sektor.

'De sidste fire år har jeg været meget væk og koncentreret mig om det landspolitiske i rektorforsamlingen. Det har ført til en uddelegering af opgaverne på seminariet. Resultatet er, at en række dygtige folk er kommet til, og de skal have plads til at arbejde videre. Det vil de ikke få, hvis jeg vender tilbage', siger Per Frimer-Larsen.

Hans tid som formand for Lærerseminariernes Rektorforsamling har budt på store ændringer. Antallet af lærerstuderende har været faldende, en ny og radikalt anderledes læreruddannelse er blevet ført ud i livet, nye lynlæreruddannelser er dukket op, nye centre for videregående uddannelse, CVU, er blevet oprettet.

Det har givet forsamlingens formand masser af lejlighed til at markere sig.

'Det er en vigtig årsag til, at jeg for lang tid siden besluttede ikke at genopstille til formandsposten', siger den nu afgående formand. 'Hvis rektorforsamlingen har den samme formand for længe, bliver der for meget fokus på den del af ledelsen. Jeg er blevet genvalgt en gang og har sammenlagt haft opgaven i fire år. Det er nok'.

I løbet af i år skal CVU-rektorerne med i rektorforsamlingen. Det fører til en række ændringer, og det nye formandskab er derfor blevet valgt midlertidigt. Det skal kun løse opgaven frem til 2003.

Hvad 62-årige Per Frimer-Larsen vil foretage sig efter sommerferien, står hen i det uvisse, men det bliver ikke noget, der har med rektor- eller formandsarbejde at gøre.

J


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet