Debat

Ja til Ny Løn

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lad det være sagt med det samme: jeg tilhører på mange punkter et mindretal. Jeg er en ung mandlig lærer, og jeg regner med at være lærer mange år endnu. Jeg stemte ja til overenskomsten og går ind for Ny Løn.

Jeg har hørt mange af mine kollegaer spørge, hvem der skal have Ny Løn? Jeg er af den overbevisning, at de, der skal have den, er de lærere, der gør noget særligt. At gøre noget særligt i lærerjobbet kunne være:

Klasselæreren, som også har det hverv at skulle informere hjemmet om ting, der på en eller anden måde er af negativ art. Det er rimeligt, at dette giver lidt ekstra i lønningsposen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Lærere, der bruger aftener/weekender på musical/teater.

Lærere med mange undervisningstimer og dermed mere forberedelse. Princippet for dette kender vi alle.

Lærere, der skal have mange elever til prøve.

Nye lærere, der ikke har optjent ferie nok og dermed er tvunget på dagpenge i to-tre uger. Det er tit nye lærere, der står med studiegæld, og her kan nedgangen fra almindelig løn til dagpenge virkelig mærkes.

Nedsættelse af nye læreres arbejdstid, uden at det går ud over lønnen.

Pointen er, at uanset om flertallet blandt DLF's medlemmer er imod Ny Løn, så er den kommet for at blive. Det gjorde den for tre år siden, og vi lærere må også lære, at har man sagt a, må man også sige b.

Tag debatten på skolen og i den lokale kreds, for det værste, vi kan gøre, er at sætte os hen i et hjørne og sige, at vi ikke kan lide Ny Løn. Det bør kunne lade sig gøre at få gode aftaler mellem den lokale lærerkreds og kommunen.

Ebbe Danø

Kolding