Debat

Et bidrag til forståelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 18 udtrykker et par af medlemmerne i hovedstyrelsen problemer med at forstå den beslutning, der blev taget på det ekstraordinære møde den 23. april.

Jeg vil da gerne bidrage til yderligere forståelse af min handlemåde på dette møde - hvis jeg kan.

Jeg har personligt i hovedstyrelsen før og under kongressen givet klart udtryk for, at jeg ikke fandt det rigtigt at opsige arbejdstidsaftalen, inden vi vidste, om vi fik en to- eller treårig overenskomst.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Denne holdning kom også til udtryk på kongressen, hvor jeg sammen med et mindretal stemte imod opsigelsen, netop med den begrundelse at der var alt for stor usikkerhed om, hvordan medlemmerne ville blive stillet i skoleåret 2004-2005, hvis vi overlod til arbejdsgiverne suverænt at definere og diktere lærernes arbejdstid uden hverken central eller lokal aftaleret.

Denne bekymring blev fejet af bordet på kongressen og nærmest defineret som værende 'helt ude i skoven'.

Arbejdstidsaftalen er opsagt, og der er ved Overenskomst 02 aftalt en køreplan for indgåelse af en ny til ikrafttræden august 2004. Om denne plan er tilstrækkelig, kan man jo hver især have sin mening om.

Personligt er jeg godt tilfreds med, at der nu også er indbygget en sikkerhed for medlemmerne, såfremt man ikke kan blive enige.

At folk ude på skolerne også i 2004/2005 skal have mulighed for at få indflydelse på deres arbejdssituation, har for mig været det væsentligste, og at andre nu er kommet til den samme konklusion, finder jeg kun glædeligt.

Det, flertallet i hovedstyrelsen vedtog på mødet den 23. april, var at arbejde for at stramme planen for herigennem at forbedre mulighederne for, at vi rent faktisk får en ny arbejdstidsaftale i 2004. Det er vel den overordnede målsætning for alle set i relation til kongresbeslutningen?

Ole Holdgaard

medlem af DLF's hovedstyrelse