Debat

Troværdige ledere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sven Holme Jensen filosoferer i et debatindlæg i Folkeskolen nummer 18 over begrebet troværdighed, som indgår i overskriften i en artikel om Lederforeningens nye sekretariatsleder. Af artiklen fremgår det, at troværdighed er nævnt i forbindelse med den måde, Lederforeningen ønsker at arbejde på i forbindelse med at synliggøre styrkesiderne ved, at lederne er en del af DLF.

Han trækker en linje over til en konkret skoleleders ageren i en bestemt sag og stiller spørgsmål ved, hvordan denne skoleleder kan skabe troværdighed blandt lærerne.

Det er vanskeligt at se, hvad det helt præcist er, Sven Holme Jensen efterlyser i Lederforeningens kommentar til i den sammenblanding. Uden i øvrigt at kommentere den aktuelle sag skal det understreges, at Lederforeningen ud over selv at have det mål at arbejde troværdigt også forventer, at Lederforeningens medlemmer agerer troværdigt og hæderligt i alle sammenhænge. Det er en forventning, Lederforeningen sådan set har til alle DLF's medlemmer, hvad enten man er leder eller lærer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men selv Lederforeningen kan ikke fjernstyre ethvert medlem og slet ikke ikke-medlemmer!

Jens Færk

formand for Lederforeningen