Ny struktur i ministerium

Fratrådt styrelseschef bliver direktør i nyoprettet stilling

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsministeriet, der fik ny afdelingsstruktur for få år siden, skal igen omstruktureres. De almene uddannelser - folkeskolen, folkeoplysningen og gymnasieskolen - skal under samme hat.

Og de erhvervsrettede uddannelser skal i en hat for sig, nemlig de videregående erhvervsuddannelser, herunder læreruddannelsen, de erhvervsorienterede ungdomsuddannelser samt arbejdsmarkedsuddannelserne, der som noget nyt er kommet ind under Undervisningsministeriet.

'På den måde kan vi bedre udnytte de fælles grundpræmisser og grænseflader, der er mellem de pågældende uddannelser', siger chef for Uddannelsesstyrelsen, Ivan Sørensen. 'De kan så spille tættere sammen'.

Omstruktureringen er endnu ikke faldet helt i hak, men Ivan Sørensen har benyttet lejligheden til at sige sin stilling som styrelseschef op. Han skal være direktør for en af de to nye søjler, når en ny styrelseschef er fundet.

Ivan Sørensen, der er tidligere lærer, blev i skolekredse hilst velkommen, da han fik den magtfulde post som chef for Uddannelsesstyrelsen under Margrethe Vestagers regime.

Han begrunder sin fratrædelse med, at der er for meget administration i jobbet. Han vil hellere beskæftige sig med at udvikle indholdet i uddannelserne.

'Jeg har mest forstand på indhold i uddannelser, og det er kun meget overordnet, jeg beskæftiger mig med det som styrelseschef', siger Ivan Sørensen.

Ivan Sørensen var direktør for folkeskoleafdelingen i ministeriet fra 1993 til 1998.

Powered by Labrador CMS