Debat

Lav anseelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når jeg i Folkeskolen nummer 16 læser formandens svar til mit indlæg om opsigelsen af arbejdstidsaftaleforhandlingerne i 2004 - det er jo dét, der reelt er sket - mangler jeg i allerhøjeste grad svar fra hende på, hvorfor hun ikke også har brugt denne ændring af vor oprindelige aftale som begrundelse for at anbefale et nej ved afstemningen ved overenskomstforhandlingerne.

Skyldes det måske, at formanden i virkeligheden er glad for den nye situation med, at overenskomstperioden er forlænget til tre år i stedet for to, således at arbejdstidsforhandlingerne ikke kan komme til at foregå som aftalt ved sidste overenskomstforhandling og som vedtaget af kongressen i 2004 med forhandlinger, der ville kunne afstedkomme lovlige aktioner i tilfælde af et forhandlingssammenbrud?

Jeg kan stadig kun få det indtryk, at formanden og vore forhandlere lader os almindelige lærere i stikken med vore arbejdstidsforhold - måske med det ønske, at vore forfærdelige arbejdsforhold 'drukner' i alle de andre besværligheder, vi må leve med i hverdagen, såsom nedslidte skoler, reallønsnedgang, lav pension til overenskomstansatte, forlodsfinansiering, lav anseelse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ove Rasmussen

Kastrup