Gyldent håndtryk til skoleleder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dorthe Palm har sagt sit job som viceskoleinspektør på Svend Gønge-skolen i Vordingborg op. Dermed har skolen på kort tid mistet hele sin ledelse, mens Vordingborg Kommune vil fyre tillidsmand Aage Carlsen.

'Jeg skal videre med mit liv og har fået en aftale med kommunen, som jeg er tilfreds med', siger Dorthe Palm, der ifølge aftalen ikke må udtale sig om de nærmere økonomiske forhold.

Dorthe Palm meldte sig syg den 30. januar for at få 'lejlighed til at gennemtænke' sit samarbejde med skoleleder Bent Nyerup, fordi hun ikke længere kunne bakke 100 procent op om hans ledelsesstil. Hun var blandt andet ikke enig i hans niveau for information og kommunikation, og et par gange har hun følt sig irettesat af Bent Nyerup, som om hun var en stor skolepige.

Den 15. februar meldte Dorthe Palm sig rask igen. Hun fik ikke direkte besked på, at hun ikke måtte vise sig på skolen, men hun fik at vide, at der skulle findes en løsning først.

'Kommunen gav mig forskellige tilbud at vælge imellem. Et af dem var, at jeg sagde op', siger Dorthe Palm, der har været ansat på skolen i knap 13 år, heraf de sidste seks år som viceskoleinspektør.

Bent Nyerup sygemeldte sig samme dag som Dorthe Palm, fordi han 'ikke længere orkede samarbejdet' med Aage Carlsen. En måned senere sagde han sit job op. Forinden havde Vordingborg Kommune fritstillet Aage Carlsen og varslet ham fyret.

På et møde med Kommunernes Landsforening og Lærernes Centralorganisation i fredags fastholdt kommunen, at den vil fyre Aage Carlsen. DLF stod ligeledes fast på, at der ikke er grundlag for at afskedige ham.

Der er ikke aftalt nyt møde i sagen.

stan