Debat

Forsvar tillidsrepræsentanten

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 13 skriver Lisbet Nielsen, at 'vores fagforening kan ikke lade en kommune slippe af sted med fyring af en tillidsmand for den billige pris af et års løn'. Jeg er ganske enig.

Og jeg synes, at det er rigtig godt, at medlemmerne holder ledelsen i DLF til ilden i forhold til at forsvare tillidsrepræsentanterne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Lisbet Nielsens indlæg refererer til den verserende sag fra Vordingborg Kommune. Kommunen har igennem flere år anvendt de usleste arbejdsgivermetoder i forsøget på at passivisere fagligt aktive lærere, og nu griber man altså også til forsøg på at ville afskedige en tillidsrepræsentant, fordi han udfører det arbejde, han er valgt til - nemlig at repræsentere kollegerne og fremføre deres synspunkter over for ledelse og kommune.

Det skal vi ikke acceptere, men jeg må desværre give Lisbet Nielsen ret i, at DLF har reageret alt for slapt og politisk langsommeligt i den aktuelle konflikt. På hovedstyrelsesmødet 12. marts blev der fra blandt andre undertegnede rejst kritik af, at der skulle gå over tre uger, inden man fra foreningsledelsens side reagerede politisk på sagen over for Vordingborg Kommune - på trods af flere opfordringer.

Hvis det kan lykkes kommunen at slippe af med en 'besværlig' tillidsrepræsentant ved hjælp af en påstået anklage om 'samarbejdsproblemer', så vil det kunne få uoverskuelige konsekvenser for alle tillidsrepræsentanters fremtidige fremfærd. Derfor skal Aage Carlsen selvfølgelig tilbage på jobbet.

I denne tid er et mæglingsforslag til urafstemning. Et mæglingsforslag, som Kommunernes Landsforening (KL) er meget tilfreds med. KL's chefforhandler er borgmester i Gladsaxe. Han er glad. Mæglingsforslaget lægger nemlig endnu mere ud til lokal forhandling og lokal afgørelse. Der kan man meget nemmere samarbejde og løse problemerne, mener man i KL.

Og hvis samarbejde består i, at en skoleleder og kommune bare kan skrotte 'besværlige' tillidsrepræsentanter, så har de jo fuldstændig ret i KL.

Peter Hess-Nielsen

medlem af DLF's hovedstyrelse