Udskiftning i toppen

Formanden fortsætter, men bestyrelsen er gennemgribende fornyet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var søgang på Lederforeningens repræsentantskabsmøde i sidste uge, for der var kampvalg om formandsposten. De nyvalgte bestyrelsesmedlemmer bakker alle op om den genvalgte Jens Færk.

'Jeg har lært noget af det her, men nu gælder det om at se fremad og lægge det ubehagelige bag os', sagde Jens Færk umiddelbart efter valget.

Den anden formandskandidat, Alexander Osmund, genopstillede ikke til bestyrelsen, men han understreger, at det ikke er udtryk for fagpolitisk uenighed.

'Jeg kan ikke pege på ét område, hvor jeg og Jens Færk er politisk uenige, der er tale om to forskellige former for ledelsesstil. Derfor vil jeg i stedet koncentrere mig om at være aktiv på amtsplan', sagde han til Folkeskolen.

Ebbe Damsbo og Steen Skaarup havde på forhånd meddelt, at de af arbejdsmæssige og private årsager ønskede at trække sig fra bestyrelsen, mens Steen Pilegaard og Claus Brink Christensen ikke stillede op igen, fordi formandsvalget ikke gik, som de ønskede.

Nyvalgt er Anton Pedersen, Ribe Amt, Lotte Hansen, Frederiksborg Amt, Finn G. Hansen, Fyns Amt, og Anders Balle, Ringkøbing Amt. Mogens Opstrup blev genvalgt.

j