Seniorerne skal lukke hullet

Rekruttering kan ikke løse lærermanglen. Hjælpen skal komme fra de ældre lærere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Der er nogle muligheder for at lukke hullet i realiteternes verden', siger afdelingsleder Niels Bertelsen fra Kommunernes Landsforening (KL) og hentyder til, at en indsats for at fastholde de ældre lærere i folkeskolen kunne være med til at løse problemet med den kommende lærermangel.

'Hvis man kan fastholde de ældre lærere, kan det for alvor rykke noget. Her er stedet, hvor man har mulighed for at sætte ind', slog han fast. Han mener ikke, at der i fremtiden er nok unge til, at man kan rekruttere sig ud af problemerne.

I maj måned kommer der en rapport fra Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd og KL om seniorpolitik. Niels Bertelsen siger, at de ældre her peger på fire problemer i folkeskolen. Dårlig arbejdsplanlægning, ledere uden uddannelse, uunderviselige børn og for mange vikartimer. Hvis man vil have de ældre lærere til at blive længere tid i deres job, er det altså noget, man kan arbejde med.

Til Niels Bertelsens forudsigelser om, at de kommende årgange er for små til at dække lærermanglen, siger næstformanden i DLF, Stig Andersen:

'KL's kurver handler jo bare om, at vi står i en konkurrencesituation. Vi skal altså have fyldt de seminarier op'.