Jeg vil være færdig

Men hvordan det lige skal hænge sammen, ved jeg ikke, siger studerende

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bettina Østergaard begyndte allerede at arbejde som vikar ved siden af sine studier, da hun begyndte på læreruddannelsen i 1996. Det første år gav det ikke nogen problemer.

Det andet år blev hun tilbudt et vikariat på Toftlund Skole og arbejdede to gange tre måneder i løbet af året. Alligevel lykkedes det hende at gennemføre sine eksamener. På det tredje år arbejdede hun på fuld tid som vikar fra august til marts, og det betød, at hun måtte droppe at gå til eksamen i matematik, som er hendes første linjefag.

'Man bliver altså headhuntet af skolerne, fordi der er så stor vikarmangel. De bliver ved med at ringe', siger Bettina Østergaard, der også har tre børn at forsørge.

Efter tredje år meldte hun sig helt ud af seminariet og tog i stedet et årsvikariat, men kom tilbage, da det var slut. Hun gennemførte fjerde år og alle sine eksamener undtagen den store linjefagseksamen i matematik. Den har hun hængende nu, hvor hun går på 'femte årgang'. Hun regner ikke med, at hun får det overstået den kommende sommer.

'Jeg kan simpelthen ikke læse det op selv, og jeg har ikke mulighed for at følge seminariets kurser, for de ligger på samme tid, som jeg arbejder. Desuden skal jeg bruge så meget krudt på at skifte fra den ene vikarstilling til den anden, at jeg ikke har tid til at læse', siger Bettina Østergaard.

Hun har nu et vikariat, der varer frem til sommerferien. Til august håber hun på at få et vikariat, der giver hende mulighed for at følge et matematikkursus på seminariet ved siden af.

'Jeg vil være færdig, men hvordan det lige skal hænge sammen, ved jeg ikke. Min store bekymring er, at de lige pludselig banker på døren og siger, at nu er det sidste chance'.

lg