0   142

Nordisk Råd fylder 50

Nordisk Råd fejrer 50-års-fødselsdag ved blandt andet at arrangere en række aktiviteter for medlemslandenes skoler. Danske, norske, svenske, islandske og finske elever kan allerede nu deltage i en internetkonkurrence, og i løbet af foråret kommer flere aktiviteter til. Materialer om aktiviteterne bliver sendt ud til de nordiske skoler.

Konkurrencen på nettet henvender sig til de unge mellem 14 og 20 år. De skal skrive et indlæg om 'Norden nu - og om 50 år', og i hvert af de fem nordiske lande præmieres det bedste forslag med flyrejser til et af nabolandene. Man kan deltage indtil 1. maj, og vinderne bliver offentliggjort 3. juni. Der er mere information om konkurrencen på www.norden.org/unginorden

Artiklen fortsætter under banneret

Herudover lancerer Nordisk Råd videofilmen 'I samme båd' i april. Den handler om 16 unge i alderen 15 til 16 år fra hele Norden, der sejler ud på et togt i skærgården ved Sandefjord i Norge og samtidig bliver filmet til en film om nordisk identitet og samarbejde. Filmen kommer sammen med et elevhæfte, en lærervejledning og en cd-rom om nordisk samarbejde.

Nordisk Råd blev dannet af Danmark, Sverige, Norge og Island i 1952. Fire år efter blev også Finland medlem. I 1971 blev samarbejdet udbygget, da man også dannede Nordisk Ministerråd. Formandskabet i henholdsvis Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd går på skift mellem medlemslandene. Finland er i 2002 formand for Nordisk Råd, mens Norge er formand for Nordisk Ministerråd - og i år sætter Norge særlig fokus på børn og unge.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet