Debat

Ny Løn og religion

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det hævdes - desværre også ind i vores egne rækker - at modstanden mod Ny Løn er religiøs eller 'følelsesladet' i sit udspring. Hvis det skal forstås sådan, at den ikke er rationelt begrundet, kan det uden videre afvises. Det forholder sig stik modsat. Det er fortalerne for de nye lønformer, der har et forklaringsproblem. Mens modstanderne kan dokumentere det ene konkrete, praktiske problem efter det andet som følge af Ny Løn, har fortalerne kun luftige visioner om 'fleksibilitet' og 'modernisering' at støtte sig til. Ønsket om Ny Løn er politisk-ideologisk begrundet, mens modstanden udspringer af praktiske erfaringer og sund fornuft. Medlemmerne af Danmarks Lærerforening skal ikke finde sig i at blive beklikket på deres dømmekraft.

Niels Christian Sauer

medlem af DLF's hovedstyrelse

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler