¡-Det var en lettelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

at regeringen ikke indfriede hele sit aftalegrundlag med denne finanslov.

Så er der måske mulighed for, at løftet om, at alle elever i 7. klasse skal have rådighed over egen computer, kan antage former, som vil være mere formålstjenlige i forhold til den obligatoriske it-undervisnings hensigter?

Der er lidt færre lærere i grundskolen end elever på 7. klassetrin. Kunne man forestille sig, at det ville være nyttigere at tilbyde alle lærere rådighed over egen computer?

På flere af de skoler, jeg færdes i til daglig, er det faktisk et problem at få plads til alle computerne, så elever og lærere kan bruge dem hensigtsmæssigt.

En bærbar computer til alle de lærere, der ønsker det. Det ville være et dristigt træk, som mere sandsynligt end computere til eleverne i 7. ville føre til varige ændringer i skolekultur og -organisering.

Det vil langtfra være problemløst, det vil udløse udgifter til vedligehold og support; men det vil frem for alt faktisk sætte lærerne i stand til at gøre det, man forventer, de gør.

Powered by Labrador CMS