Lyde generer lærere

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kvindelige lærere og pædagoger skiller sig i en ny undersøgelse klart ud ved at være særligt plaget af lydoverfølsomhed. Det er Arbejdsmiljøinstituttet, der står bag spørgeskemaundersøgelsen, hvor 5.000 lønmodtagere har medvirket.

De klassiske høreproblemer er nedsat hørelse, og det rammer flere mænd end kvinder. Men en ny type af høreproblemer er overfølsomhed over for dagligdags lyde som stole, der flyttes, og klirren af bestik. Dette problem rammer især kvindelige lærere og pædagoger i alle aldersgrupper.

Stress er sandsynligvis en medvirkende årsag til lydoverfølsomheden, mener forskerne. De nævner, at det skyldes det høje støjniveau, der kan opstå ved samling af mange børn i små lokaler, samt at lærere og pædagoger ikke kan gøre noget ved støjen - for eksempel kan de ikke tage høreværn på.

Undersøgelsen kan ses på www.ami.dk