Schhh. . . Fjenden lytter

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

. . . det er titlen på Post og Tele Museets nye udstilling om hemmelig kommunikation før og nu. Fra den 7. februar til den 4. august kan man tage med på en historisk odyssé af skæg og blå briller. Se på overvågningsudstyr, krypteringsmaskiner og skjulte budskaber. Enigma, hule mønter, lyssky affærer og spionage.

Men udstillingen er ikke for sarte sjæle. Publikum bliver overvåget og kan spionere mod hinanden fra skjulte kameraer, aflytningsposter og apparater, der kan se om hjørner. Og der er udviklet et rollespil, hvor hemmelig kommunikation er i centrum. Spillet henvender sig for eksempel til skoleklasser, der ønsker at lege i spionens univers. Det foregår i museets permanente udstilling, der fremover vil blive hjemsøgt af spioner i cottoncoats, mystiske femme fatales og farlige snigmordere.

Postmuseet ligger i Købmagergade i København og har telefonnummer 3341 0900. Man kan læse mere på www.ptt-museum.dk