Tid til it sikret

KL erkender, at kommuner ikke kan tage tid fra 155-timers-puljen til lærernes it-kurser

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

85.000 kroner. Så mange penge måtte Greve Kommune bøde, fordi den havde været for kreativ i fortolkningen af lærernes arbejdstidsaftale.

'Kommunen ville give alle lærere et pædagogisk it-kørekort. Men det var der ikke penge til, og derfor bestemte kommunen sig for at give nogle moduler i stedet for. Samtlige lærere skulle have 18 timer til kurser', siger Greve Lærerforenings formand, Lotte Lange.

Greve Kommune mente, at de pædagogiske it-kurser var en udviklingsaktivitet. Derfor var kommunen parat til at afregne lærernes deltagelse i kurserne inden for de 155 timer, som i arbejdstidsaftalen er afsat til udvikling, lærersamarbejde og ekstra individuel forberedelse.

'Vi mente, at et it-kørekort handler om lærerforudsætninger. Det er ren kursusvirksomhed, som man ikke kan tage fra 155-timers-puljen. Derfor sendte vi sagen videre', siger Lotte Lange.

Et mæglingsmøde, hvor Lærernes Centralorganisation (LC) og Kommunernes Landsforening (KL) var til stede, fik Greve Kommune på andre tanker.

KL erkendte på mødet, at timer til lærernes it-kørekort ikke kan tages fra 155-times-puljen.

For at bøde for det kreative arbejdstidsregnskab skal Greve Kommune nu betale 85.000 kroner.

'Jeg tror, afgørelsen får stor betydning. Der er mange steder, hvor der er problemer med at afgrænse, hvad der kan gå ind under udvikling', mener Lotte Lange.