Nye lærere fagligt ringere

Seminarielærerformand håber, at partierne bag læreruddannelsesloven fortryder spareplaner

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hele ideen bag den nye læreruddannelseslov var at styrke det faglige niveau, og der var bred politisk opbakning bag planerne om flere linjefagslektioner. I stedet er de studerendes timetal mange steder faldet - på et enkelt seminarium med 48 procent.

'Enhver linjefagslærer erkender, at de lærere, der bliver færdige til sommer, ikke har det samme faglige niveau, som man havde tidligere. Og nu vil politikerne så skære yderligere', siger formanden for seminarielærerne i Dansk Magisterforening, Klaus Kaae, som håber, at politikerne besinder sig, når det går op for dem, at de er i gang med yderligere at forringe den læreruddannelse, som har været ramt af nedskæringer siden vedtagelsen i 1997.

'Jeg har ikke hørt under valgkampen, at man skulle finde besparelserne i de investeringer, man gør i samfundets fremtid', lyder det en smule bittert fra seminarielæreren ved Nr. Nissum Seminarium.

Den tidligere uddannelsespolitiske ordfører for Venstre, Hanne Severinsen, der var en af arkitekterne bag den nye læreruddannelse, sagde da også i søndags til folkeskolen.dk:

'Jeg har søgt at 'massere' Finansministeriet med tal og argumenter de sidste måneder, men man har ikke villet lytte, når jeg fortalte om de videregående uddannelsers økonomiske problemer'.