Debat

Flovt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er immervæk flovt, at formand for DLF's pædagogiske udvalg, Jørgen Stampe, i Folkeskolen nummer 1-2 udnævner en fuldstændig ligegyldig person - Jørgen Christian Nielsen - til ekspert. Den påståede ekspert producerer serier af kommercielle psykologiske læseprøver, hvor talbehandlingen er okkult. Han er tidligere konsulent for retarderede børn i Gentofte, og hans tekster er derefter. De psykologiske læseprøver er blevet taget bag om ryggen på forældrene. Først i 2001 ændrede Gentofte Kommune på denne praksis. De psykologiske læseprøver er på linje med stavepladepædagogikken.

Det er en lykke, at Danmark deltager i internationale undersøgelser, netop fordi der i den anledning bliver udviklet opgavesæt, der fagligt er i orden. Det skete med IEA-undersøgelsen i 1991, og det skete med OECD-Pisa-undersøgelsen i 2000.

Lærerprofessionen skylder sig selv at gå aktivt og fagligt kvalificeret ind i den demokratiske debat om en bedre fremtid for folkeskolens elever. De professionelle lærere bør lade sig repræsentere af en formand, der er i stand til at fremstå fagligt kvalificeret.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Birgitte Borgen Marcussen

Gentofte

Powered by Labrador CMS