Debat
0   144

Det er pinligt

I Folkeskolen nummer 5 forsvarer kredsformand Reinhard Werner Vestsjællands Lærerkreds' beslutning om at fratage medlemmerne ret til frit at vælge deres ledsager til kredsens jubilæumsfest.

I modsætning til ham har jeg den overbevisning, at man godt kan være i stue med mennesker, som man ikke deler holdninger med, eller som ikke har truffet de samme valg som en selv. Jeg tror, at dialog fremmer forståelsen mellem mennesker, og at dialog maner fjendebilleder i jorden - til gavn for alle.

Artiklen fortsætter under banneret

At udstøde mennesker på grund af deres holdninger og valg kendte jeg tidligere kun fra visse religiøse sekter.

At forskelsbehandle medlemmerne i Vestsjællands Lærerkreds begrundet i valg, deres ægtefælle har truffet, troede jeg ikke muligt. Det er pinligt.

Reinhard Werner skriver i sit svar, at 'I Danmark kan man heldigvis frit vælge, hvilke organisationer man vil være medlem af'. Det er første gang, at jeg anspores til at tænke på, at denne ret heldigvis også gælder mig og mine valg.

Kirsten Høysholdt

Dianalund


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ