Debat

Det er pinligt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 5 forsvarer kredsformand Reinhard Werner Vestsjællands Lærerkreds' beslutning om at fratage medlemmerne ret til frit at vælge deres ledsager til kredsens jubilæumsfest.

I modsætning til ham har jeg den overbevisning, at man godt kan være i stue med mennesker, som man ikke deler holdninger med, eller som ikke har truffet de samme valg som en selv. Jeg tror, at dialog fremmer forståelsen mellem mennesker, og at dialog maner fjendebilleder i jorden - til gavn for alle.

At udstøde mennesker på grund af deres holdninger og valg kendte jeg tidligere kun fra visse religiøse sekter.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

At forskelsbehandle medlemmerne i Vestsjællands Lærerkreds begrundet i valg, deres ægtefælle har truffet, troede jeg ikke muligt. Det er pinligt.

Reinhard Werner skriver i sit svar, at 'I Danmark kan man heldigvis frit vælge, hvilke organisationer man vil være medlem af'. Det er første gang, at jeg anspores til at tænke på, at denne ret heldigvis også gælder mig og mine valg.

Kirsten Høysholdt

Dianalund

Powered by Labrador CMS