Debat

Procedure for hurtig besvarelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når man anvender internet og e-mail, kan man nå at fremsende et helt aktuelt indlæg til Folkeskoleninden onsdag klokken 12, som er deadline for indlæg til næste uges blad.

Jeg indsendte i uge 5 inden tidsfristen et helt aktuelt indlæg, der satte store spørgsmålstegn ved hovedstyrelsens godkendelse af det statslige forlig og den forbigåelse af tjenestemandspensionisternes problemer, det indebar.

Jeg satte også spørgsmålstegn ved, om godkendelsen af forliget var i overensstemmelse med kongressens prioritering af netop tjenestemandspensionernes udvikling i forhold til hele lønnen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg synes, det er problematisk så at modtage mail fra redaktionen sålydende: 'Tak for dit indlæg, som vi har videresendt til formanden til eventuel besvarelse. Indlægget samt en eventuel besvarelse vil blive bragt snarest muligt'.

Jeg har stor forståelse for, at foreningens ledelse skal kunne svare hurtigt på et kritisk indlæg, og jeg har også forståelse for, at formanden har travlt, men jeg har ikke forståelse for, at det skal kunne forsinke indlægget et antal uger, så det derved mister sin aktualitet.

Har formanden ikke tid til at svare, så må næstformanden, forretningsudvalget eller andre træde til. Eventuelt må svaret bringes i et senere nummer af Folkeskolenend indlægget.

I andre tilfælde, hvor en almindelig læser skal gives mulighed for at svare på et indlæg, får man indlægget tilsendt, så man kan besvare det i det næstfølgende nummer.

Jeg synes, hovedstyrelsen skal fastlægge en procedure for hurtig besvarelse af læserindlæg, så en eventuel besvarelse fra foreningens ledelse ikke forsinker offentliggørelsen af indlægget.

Henning Pedersen

Blokhus

Svar

Vi er helt enige.

Redaktionen vurderer hver uge, hvad DLF's formand eventuelt skal have mulighed for at svare på. Bestræbelsen er, at alle medlemsindlæg skal bringes aldeles omgående. Når foreningens politiske ledelse er tidsmæssigt hårdt presset, kan jeg vælge at trykke et indlæg uden svar - netop for ikke at forsinke en diskussion. Aktualitet og debat er det vigtigste. Men korrekte svar vejer også tungt.

Der er en fast procedure. Selvfølgelig. Normalt kan et indlæg kun udsættes én uge. Undtagelserne er, hvor den samlede hovedstyrelse skal svare og (i sjældne tilfælde) svar, som for eksempel kræver grundige sekretariatsundersøgelser.

Thorkild Thejsen

chefredaktør