Mor lærer tysk

Indvandrermødre lærer tysk, mens deres børn er i skole

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ideen er lige så genial, som den er simpel: Hvorfor ikke lade indvandrermødrene lære tysk, mens deres børn er i skole - mødrene kommer jo alligevel i skolen for at aflevere og hente deres børn?

I flere af Frankfurts skoler er der indrettet klasseværelser, hvor kvinderne får tilbudt tyskundervisning.

'Børnene synes, det er fantastisk. De kommer her i klassen og kigger til deres mor', siger Thea Lochmann, der underviser mødrene på Karmeliterschule og samtidig er leder af projektet MitSprache, som 'Mama lernt Deutsch' er en del af.

'Mændene har - hvis det går godt - et arbejde, hvor de lærer sproget, men kvinderne bliver hjemme som en restgruppe og hæmmer børnenes integration, fordi de opdrager børnene med deres viden og deres eget sprog. En mor, der bliver undervist på den samme skole som barnet, vil støtte sit barn på en helt anden måde, fordi hun får indlæringsoplevelser og et nyt perspektiv', siger Thea Lochmann.

På tavlen står dagens sammensatte verber, to formiddage om ugen kommer mødrene for at lære.

'Det tager omkring et halvt år, før de har fundet sig til rette i gruppen og vænnet sig til at gå i skole igen', siger Thea Lochmann.

wpr