Debat
0   183

Åben for nye forhandlinger

Jeg er enig med Boris Jakobsen (Folkeskolennummer 4) i, at det er beklageligt, at der ikke kunne opnås enighed, så vi i fællesskab kunne præsentere en hårdt tiltrængt tiltrædelsesoverenskomst på dagbehandlings- og anbringelsesstedsområdet.

Foreningen gik konstruktivt ind i forhandlingen med Landsforeningen af Opholdssteder og Skolebehandlingstilbud (LOS), men nu skal der som bekendt to parter til at indgå en aftale. Vores indgangsvinkel til en aftale med LOS var, at arbejdstidsdelen i en tiltrædelsesoverenskomst skulle tilpasses den særlige tilrettelæggelse af undervisningen, som foregår på jeres område. Derfor var blandt andet planlægningsbestemmelser i vores udspil grundlæggende anderledes end i aftalen på folkeskoleområdet. Også den individuelle tid havde en anden udformning i vores sidste forhandlingsudspil inden sammenbruddet i forhandlingerne. Vores grundlæggende synspunkt er, at den specialundervisning, der varetages på et dagbehandlingstilbud, kræver samme forberedelse og efterbehandling som specialundervisningen i andet regi, idet kravene til specialundervisningen er de samme. Jeg vil påstå, at havde LOS ikke ultimativt holdt fast på, at der maksimalt skulle være 200 timer til individuel forberedelse, havde der sikkert været en færdigforhandlet tiltrædelsesoverenskomst i dag.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er derfor korrekt, at tiden til individuel forberedelse var kernen i uenigheden, men foreningen er fortsat indstillet på at nå en aftale på dagbehandlings- og anbringelsesstedsområdet. Jeg mener ikke, en forhandling skal foregå i Folkeskolens spalter, men ved et forhandlingsbord. Foreningen deltager derfor gerne i nye forhandlinger med LOS.

Jon Kowalczyk

formand for DLF's faglige udvalg


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ