Debat

Altid lærernes skyld

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med offentliggørelsen af folkeskolernes karaktergennemsnit har kræfterne bag verdens bedste folkeskole sandelig fået noget at se til. For uagtet hvad årsagen til et højt eller lavt eller varierende karaktergennemsnit end kan være, så har forældrene nu fået den bedst tænkelige mulighed for at gennemskue klogskabens forsøg på at forholde dem redelige oplysninger om skolerne. Men dårligdomme skal jo have en årsag. Og Venstre har allerede fralagt sig sit centnertunge ansvar for store karakterudsving. Den uddannelsespolitiske ordfører Gitte Lillelund Bech nægter i Politiken den 13. januar at finde nogen årsager i såvel den uddannelsesødelæggende udelthed som i Vorherres ulige måde at tildele mennesker forskellige grader af begavelser på. Til gengæld udtaler hun, at lærerne nok (igen) griber undervisningen forkert an. De dummehoveder forstår ikke at bruge de rigtige metoder. Ja, hvor må vi dog skamme os at lade det offentlige betale os skyhøje lønninger for vores uduelighed, skønt vi godt ved, at ondets rod i virkeligheden er at finde hos politikerne. Og DLF ved som sædvanlig, hvem det er klogest at kagle sammen med. Og derfor ved Jørgen Stampe sandelig nok, at der er en hel del lærere, der i al deres uduelighed nok burde underkaste sig klogere kollegers belærende attituder. Og af ren og skær nød buser Stampe ud med den nyere skolehistories største tanketorsk. Han råder til at skabe en så ens undervisning som overhovedet muligt i den skole, som han selv har påstået bør have så differentieret undervisning som muligt, eller hvor der med professor Niels Egelunds ord bør tages udgangspunkt i den enkelte elevs forudsætninger. Hvordan kan en skole nogensinde blive blot nogenlunde, når såvel politikere som lærerforening kappes om at k-vaje sig mest muligt? Og hvorfor skal den slags kappestrid absolut offentliggøres?

Vagn Madsen

Brønderslev

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler