Debat
0   212

Mere idræt og/eller sund fornuft

Undervisningsminister Ulla Tørnæs afviser behovet for flere idrætstimer i skolen. Børn i god form har ellers bedre koncentrationsevne, og tilsyneladende er en omfattende undersøgelse af skolebørn i blandt andet Ballerup på vej til at dokumentere et stigende velfærdsproblem med fedme- og diabetestruede børn.

Ulla Tørnæs mener derimod, at fysisk aktivitet må være en opgave for det frivillige foreningsliv - og sådan kan man jo godt se på det. Godt nok kan man ikke sige, at fedme- og diabetestruede børn ligefrem overrender sportsklubberne, men lad os nu ikke koncentrere os om fakta. Hvorfor ligge under for eksperttyranniet, som Anders Fogh siger? En undersøgelse af 850 skolebørn over nogle år behøver man vel ikke at tage så højtideligt?

Artiklen fortsætter under banneret

Nej, den 'sunde fornuft' hos os almindelige mennesker - og altså også hos Ulla Tørnæs - må være styrende. Visse kendsgerninger er bare generende, og problemet må i øvrigt være forældrenes (eller den enlige forælders) ansvar.

Og lad så tanken bare få gennemslagskraft på flere områder, nu da vi er i gang:

Drop danskundervisningen! Det må være en sag for folkebibliotekerne og amatørteatrene. Resten klarer vel staveprogrammerne derhjemme!

Lad os begrænse musikundervisningen! Det må være en sag for Frelsens Hærs Musikkorps!

Væk med sløjd og hjemkundskab - Det danske Spejderkorps kan jo det der med skæren i træ og madlavning! Skulle der ske et lille uheld med den åbne ild, kan børnene så samtidig få en rask lille brandøvelse med i købet.

It kan læres hjemme ved computeren, matematik på trav- og lottocaféer og engelsk i tv - endda allerede før skolealderen.

Små emner som trafik, seksualvejledning, sundhed og misbrugsforebyggelse må vel læres hen ad vejen? Learning by doing! Sådan!

Hvorfor har vi dog ikke tænkt på det noget før? Sikke vi kan spare!

Efterskrift: Dog er vi nok nødt til at bevare frikvartererne! De fås ikke bedre andre steder!

Thorbjørn Svendsen

København


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ