Debat
0   225

Råb højt

I betragtning af den vægt, arbejdsgiverne har lagt på udbygningen af ny løn i forbindelse med de igangværende overenskomstforhandlinger, virker det mildest talt slående, at de gør så lidt for at sælge idéen. Ikke nok med at de er tavse som østers, når man udbeder sig bare et eneste godt argument for sagen. De gør tilmed, hvad der står i deres magt for at afskrække vores forhandlere fra at tilslutte sig den.

De tilbageholder penge, der allerede er kastet ind i ny løn via den forlodsfinansiering, der - gud bedre det - fandt sted ved Overenskomst 99. De gør intet for at sikre, at de såkaldte tilbageløbsmidler sluses over i ny løn-systemet således som aftalt. De overskrider alle frister for aftalemæssige forhandlinger med op til flere år. De forsøger at gennemtrumfe aftalestridige, ensidige lønfastsættelser. De fraviger hensigtserklæringen om brug af gennemskuelige, objektive kriterier. De gennemtrumfer ret til lønudbetaling a conto ad libitum ved manglende enighed om lønnen. De tilbageholder lønstatistikker ulovligt. Og når de bliver dømt til at udlevere dem, chikanerer de os ved at nægte at gøre det elektronisk, så alle oplysninger skal indtastes manuelt.

Artiklen fortsætter under banneret

Kort sagt: De underminerer selv ny løn, mere effektivt end den mest indædte modstander nogensinde ville kunne gøre det. Men cigarføringen er uændret tårnhøj, når kravet om videre udbygning af ny løn skal fremføres. Hvad tænker de på? Føler de sig virkelig så stærke, at de kan være totalt ligeglade med, hvad lærerne mener om det her? Skal lærerne bare have meget mere ny løn, om de piver eller synger?

Der skal råbes mere end almindeligt højt her, hvis det skal gøre indtryk, der hvor det gælder. Man opfordres til at gå ind på www.ok02 og tilkendegive sin mening.

Niels Christian Sauer

medlem af DLF's hovedstyrelse


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ