Debat

Råb højt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I betragtning af den vægt, arbejdsgiverne har lagt på udbygningen af ny løn i forbindelse med de igangværende overenskomstforhandlinger, virker det mildest talt slående, at de gør så lidt for at sælge idéen. Ikke nok med at de er tavse som østers, når man udbeder sig bare et eneste godt argument for sagen. De gør tilmed, hvad der står i deres magt for at afskrække vores forhandlere fra at tilslutte sig den.

De tilbageholder penge, der allerede er kastet ind i ny løn via den forlodsfinansiering, der - gud bedre det - fandt sted ved Overenskomst 99. De gør intet for at sikre, at de såkaldte tilbageløbsmidler sluses over i ny løn-systemet således som aftalt. De overskrider alle frister for aftalemæssige forhandlinger med op til flere år. De forsøger at gennemtrumfe aftalestridige, ensidige lønfastsættelser. De fraviger hensigtserklæringen om brug af gennemskuelige, objektive kriterier. De gennemtrumfer ret til lønudbetaling a conto ad libitum ved manglende enighed om lønnen. De tilbageholder lønstatistikker ulovligt. Og når de bliver dømt til at udlevere dem, chikanerer de os ved at nægte at gøre det elektronisk, så alle oplysninger skal indtastes manuelt.

Kort sagt: De underminerer selv ny løn, mere effektivt end den mest indædte modstander nogensinde ville kunne gøre det. Men cigarføringen er uændret tårnhøj, når kravet om videre udbygning af ny løn skal fremføres. Hvad tænker de på? Føler de sig virkelig så stærke, at de kan være totalt ligeglade med, hvad lærerne mener om det her? Skal lærerne bare have meget mere ny løn, om de piver eller synger?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der skal råbes mere end almindeligt højt her, hvis det skal gøre indtryk, der hvor det gælder. Man opfordres til at gå ind på www.ok02 og tilkendegive sin mening.

Niels Christian Sauer

medlem af DLF's hovedstyrelse