Regeringen sparer på seminarierne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Samtlige lærerseminarier er økonomisk pressede i disse år og må skære ned. Statsseminarierne har skullet købe deres egne bygninger, og alle er ramt af det stigende frafald fra uddannelsen, som betyder, at seminarierne mister taxameter-penge. Og nu har den nye regering så i det finanslovsforslag, der blev offentliggjort tirsdag, lagt op til egentlige nedskæringer på læreruddannelsen. I forvejen lå der en planlagt nedskæring af taxameteret per studerende på to procent i den tidligere regerings finanslovsforslag. Det har den nye VK-regering (Venstre og De Konservative) kigget på og skåret yderligere i:

Undervisningstaxameteret per lærerstuderende på den nye læreruddannelse hed i det gamle finanslovsforslag 41.200 kroner - i det nye 39.900 kroner Desuden er taksten til fællesudgifter beskåret fra 8.900 kroner til 8.600 kroner og praktiktaxameteret fra 10.900 kroner til 10.600 kroner.

Powered by Labrador CMS