0   139

Mødt med demonstrationer

Oaklands borgmester Jerry Brown blev mødt med demonstrationer og forargede politikere, da han kom med ideen til en folkeskole med militært tilsnit. I Californiens Bay-område er antimilitarisme nærmest en livsstil.

Både forældrerepræsentanter, skoleaktivister og lærere i Oakland kæmpede mod Jerry Brown. De frygtede, at militærinstituttet bare ville føre til en militarisering af kommunens skoler uden at løse elevernes eller skolernes grundlæggende problemer som racisme, fattigdom og elendige skolebudgetter.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvorfor tror militæret, at de er bedre end veluddannede skolelærere til at uddanne vores børn? Tror de virkelig, at militæreksercits er lig med uddannelse eller disciplin? Er sådan en skole ikke bare endnu en arena for at rekruttere soldater? Sådan lød spørgsmålene fra kritikerne.

Men mange forældre har taget mod skolen med kyshånd. Jacqueline Louis er enlig mor til en søn, som var ude i store problemer på den folkeskole, han gik på. For hende er militærskolen kommet som sendt fra himlen.

'Det giver børnene struktur i livet og en god uddannelse, som de ikke kan få på de fleste andre af Oaklands skoler. På min søns gamle skole var narkotikahandel det eneste, de så. Her er de alt for trætte til overhovedet at tænke på det', siger hun.

Heller ikke eleverne på Oakland Military Institute brokker sig. 'Vi lærte ikke noget før', 'lærerne havde ikke styr på noget som helst' og 'de fleste elever var ret vilde' er nogle af de kommentarer, de har om deres tidligere skoler.

hm


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet