Blog
0   6

La chasse au lutin.

Abonner på nyt om Franskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Juleværksteder og nissesporjagt.

Nöel avec 5cde.

Om formiddagen talte vi om danske juletraditioner, og jeg fortalte om de franske efter at have boet 13 år i Frankrig og efter som min første jul allerede fandt sted efter kun at have boet i Paris i en måned, glemmer jeg den aldrig!

Des atéliers de nöel.

Vi oversatte juleord fra dansk til fransk ved først at skrive alle de ord, vi kunne komme i tanke om på dansk på Active-Board. Derefter inddelte jeg holdet i grupper, og hver gruppe arbejdede med tilegnelsen af juleordene ud fra forskellige lærerstyrerende strategier. Man kunne bl.a kreere et vendespil, lave gæt og grimasser eller leg tænk på et juleord. Eleverne gik så fra gruppe til gruppe og deltog i de forskellige aktiviteter. Til sidst havde vi en leg med, hvilken gruppe kunne huske flest ord. Jeg mimede nogle ord og den gruppe, som havde flest rigtige skulle lune æbleskiver til holdet.

Artiklen fortsætter under banneret

Nissesporjagt.

Efter frokost gik vi til det lokale Amager museum. Museet har en nisse, men ingen har nogensinde set ham, for han gemmer sig! Han har nemlig ikke noget tøj på, for det er blevet spredt rundt omkring på museet. Det er elevernes opgave at finde hans tøj, så han kan nå at få det på inden juleaften. Heldigvis har han lavet et kort, der kan hjælpe os på vej. 

I år foregik nissesporjagten så på fransk. Eleverne lærte det fransk ord udfra en tegning ved hvert spor f.eks. fandt de hans bukser og lærte ordet le pantalon. Jagten foregik udendørs med masser af frisk luft og bevægelse.

Bonne année :)

http://www.museumamager.dk/index.php?id=29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.039 andre er allerede tilmeldt