Vind 200.000 kroner

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

JL-Fondet har udskrevet en stor prisopgave. Opgaven skal handle om magtfordelingen mellem interesseorganisationer og det repræsentative demokrati. I besvarelsen ønskes en kombineret historisk og nutidig analyse af det danske demokratiske systems idébaserede debatter, beslutningsprocesser og magtpåvirkningen bag. Herefter skal man komme med motiverede forslag til initiativer, som regering og Folketing kunne tage. Mediernes rolle i udviklingen skal også inddrages i analysen.

Der kan skrives to versioner. En junior- og en seniorversion. Juniorer skal skrive op til 12 sider, og de må ikke være fyldt 20 år den 1. februar 2002. Seniorer må skrive 50 sider, og for begge grupper gælder det, at besvarelsen skal være JL-Fondet i hænde den 1. februar 2002.

I bedømmelsesudvalget sidder forfatteren Ebbe Kløvedal Reich, dr.med. Povl Riis og fil.dr. Niels W. Holm. De kan uddele op til 200.000 kroner i seniorgruppen og op til 25.000 til juniorerne.

Læs mere på www.jl-fondet.dk under 'prisopgave'.