Den Gyldne Pegepind

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stevnsgades Skole på Nørrebro fik den 11. oktober overrakt 'Den Gyldne Pegepind' af Københavns Lærerforening. I begrundelsen for valget af vinderen står der, at skolen får prisen, fordi 'den er kommet sine mange tosprogede børn i møde med klare forventninger og krav, omsorg og ønsket om at gøre eleverne til aktive borgere i morgendagens samfund'.

Læreren Anette Andersen, der sammen med 4.u deltog i tv-programmet 'Missionen på Nørrebro', modtog prisen på skolens vegne. Det gjorde hun, fordi hun ifølge Københavns Lærerforening 'repræsenterer lærerstanden på fornemste vis ved at yde den bedst mulige undervisning, tage hånd om eleverne enkeltvis og i grupper og ved at påtage sig den opdragerrolle, der hører til jobbet anno 2001'.

Prisen består af 10.000 kroner samt en messingpegepind, og den uddeles hvert år for at sætte fokus på hovedstadens skole, styrke initiativer og belønne ildsjæle.