Skolen var med i åbningstalen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen talte først og fremmest om, hvordan Danmark skal forholde sig efter terrorangrebet i USA, da Folketinget åbnede forrige tirsdag. Men han kom også ganske kort omkring skolen.

'Der er brug for at løfte kvaliteten på de tre centrale serviceområder: sygehusene, ældreomsorgen og skolen. Det kan vi gøre gennem bedre samarbejde og ved at anvende den nye informationsteknologi. Vi kan gøre det ved at skabe større arbejdsglæde for de offentligt ansatte, der hver dag gør en kæmpe indsats. Og vi kan gøre det ved, at vi mere gennemgribende sætter borgerne før regelsæt og systemer. Ting kan kun blive bedre ved at gøre dem anderledes, end vi plejer', sagde Poul Nyrup Rasmussen uden dog at komme ind på, hvad det præcis er, der skal gøres anderledes.

Men han slog fast, at han betragter skolen, bygninger og undervisning som en af de vigtigste velfærdsopgaver i den kommende tid.