Islam

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mere end nogensinde er islam for mange synonymt med terrorisme, kvindeundertrykkelse, arrangerede ægteskaber og ufølsomme, bagstræberiske patriarker. Fordommene og skræmmebillederne står i kø. Mod det er viden og indsigt den bedste beskyttelse.

Der er meget viden at hente på nettet om emnet.

www.skolemedia.dk har udarbejdet et glimrende gratis materiale om islam.

Der er digte og historier, der er faktuel viden og forslag til arbejdsopgaver og produkter, og der er et billedarkiv til fri afbenyttelse. Det sidste rummer desværre kun billeder fra traditionelle arabiske lande. Det ville være fint også at have billeder fra Danmark. Men Skolemedia siger, at det gerne lægger nye billeder ind, hvis brugerne sender dem til forlaget. Billederne bliver naturligvis kvalitetsvurderet, og det skal være tilladt at bruge dem frit.

Det kunne jo være en opgave for en klasse, der arbejder med emnet. www.skolemedia.dk/islam¡gratis/islam¡indhold.htm

Religionsguiden: www.sdu.dk/hum/timjensen/Rel/

Religionsguiden er udarbejdet af Dansk Flygtningehjælp og præsenterer generel viden om verdens store religioner: Islam, kristendom, jødedom, hinduisme og buddhisme og sikhisme. Hver religion får en god leksikal beskrivelse af historie, udbredelse, helligdage, ritualer.

Islam.dk www.islam.dk er en islamisk website udgivet af Foreningen for studerende muslimer. Siden er udarbejdet af muslimer og henvender sig primært til muslimer. Men den er god at få forstand af for alle, der er interesseret i at forstå og vide lidt mere om, hvad islam egentlig er, og hvordan det praktiseres i Danmark.

Siden har en brevkasse, hvor man kan stille spørgsmål til redaktionen.

Islamisk Studiebogssamlings Hjemmeside www.islamstudie.dk/

med en slags islamisk leksikon 'Islam fra A til Å' med forklaringer på ord og begreber.

Alt i alt er der så meget materiale på dansk, at man godt kan gå i gang med et emnearbejde, hvor eleverne selv kan gå på opdagelse og finde svar på en lang række spørgsmål. Undervejs i arbejdet vil der rejse sig nye spørgsmål, man bliver nysgerrig, man undrer sig, man må finde nogen at spørge. . .

Denne uges NETopNU er skrevet af Hjørdis Beier