Uddannelse frem for alt

Kvote 2-ansøgerne søger tit ind på flere lærerseminarier

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er læreruddannelsen, de unge vil, ikke et bestemt seminarium. Sådan lyder meldingen fra en række seminarier, som har kigget nærmere på, hvilke uddannelser årets kvote 2-ansøgere har som anden og tredje prioritet.

Ni seminarier har svaret på en e-mailundersøgelse om kvote 2-ansøgerne, som Folkeskolenhar foretaget, og syv af dem oplyser, at andre lærerseminarier samt i nogle tilfælde pædagogseminarier typisk er ansøgernes andet ønske, hvis ikke de kommer ind på det foretrukne lærerseminarium.

'Hovedparten af førsteprioritetsansøgerne til vores seminarium har de tre andrelærerseminarier i København som anden prioritet. Det samme gør sig gældende med hensyn til tredje prioritet', siger rektor Chresten Kruchov, Zahles Seminarium.

'Når Odense Seminarium er første prioritet, så er Skårup Seminarium typisk nummer to, eller der kommer et af de fynske pædagogseminarier ind som anden eller tredje prioritet', siger studievejleder Frans Ørsted Andersen, Odense Seminarium.

Flere søger om dispensation

I forhold til tidligere år har flere seminarier registreret, at der blandt årets kvote 2-ansøgere er flere, der søger om at komme ind på uddannelsen på dispensation. Det sættes i forbindelse med mediernes omtale af lærermangel.

På Haderslev Seminarium har man kunnet mærke presseomtalen af lærermanglen, og man har fået en del henvendelser fra folk med en håndværksmæssig baggrund. Presseomtalen har desuden forvirret en del angående adgangskravene.

Også Frans Ørsted Andersen, Odense Seminarium, kæder den megen omtale af lærermangel sammen med, at seminariet har fået mange ansøgninger fra folk, der har solid erhvervsuddannelse og -erfaring med sig i bagagen. Det kan være håndværkere eller kontorfolk, der er blevet arbejdsløse eller af andre grunde ikke kan fortsætte i deres gamle erhverv, og som måske altid har haft en lille drøm om at blive lærer.

På Jelling Seminarium har man kunnet registrere en vækst i antallet af ansøgere med udenlandsk baggrund. En del ansøgere har relevante uddannelser og eksaminer fra andre lande, som de ikke kan få lov til at bruge her i Danmark.-Jan Kaare er freelancejournalist

Powered by Labrador CMS