Avis for fornøjelsens skyld

I Nørre-Snede er avislæsning en del af frikvarteret

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gamle aviser bruger man til at pakke fisk ind i, men de kan også læses, og det bliver de på Nørre-Snede Skole. Eftermiddagsavisen Horsens Folkeblad bliver studeret flittigt den følgende morgen, når eleverne møder på skolen, og det hænder også, at de griber den, selv om den er flere dage gammel.

'Det har altid været praksis, at vi opbevarer aviserne en uge tilbage, så eleverne kan finde lidt ældre oplysninger, hvis de har brug for det', fortæller skolebibliotekar Jan Findal.

Skolens elever har hver dag rådighed over to eksemplarer af områdets lokale avis, Horsens Folkeblad, og Morgenavisen Jyllands-Posten. De bliver af avisbudet placeret på et bord uden for skolebiblioteket, hvor eleverne kan læse dem, og i bibliotekets åbningstid kan de læse dem i et særligt rum, hvilket mange benytter sig af.

'Selvom eleverne har adgang til databaser med oplysninger, bruger de tit aviser i forbindelse med opgaver, men de sidder også og kigger dem igennem for deres fornøjelses skyld', siger bibliotekaren.

j