-¡IT og videnskabsportal

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor går man hen, hvis man vil danne sig et kvalificeret og grundigt overblik over nyheder, udvikling og baggrund inden for IT og videnskab? Da går man ind på Danmarks Radios helt ny IT- og videnskabsportal 'Orbitalen'.

På 'Orbitalen' kan man hente viden om de seneste IT- og videnskabsnyheder og blive ledt videre til andre steder på Internettet, der behandler lignende emner. Brugerne af 'Orbitalen' kan stille videnskabelige spørgsmål, der vil blive sendt videre til besvarelse hos et ekspertpanel. Besvarelsen vil senere blive offentliggjort på sitet, så alle brugerne vil få glæde af det. På siden finder man i øvrigt en flot interaktiv præsentation af størrelsesforhold i naturen. Funktionen hedder Faktor 10 og bevæger sig fra det allermindste til det allerstørste. Danmarks Radios ypperste mål er at være bedst til at kende Internetbrugerens behov for oplysninger. Det gør den blandt andet ved at involvere brugeren i forhold til spørgsmål og svar. Find siden på www.dr.dk/orbitalen

Denne uges NETopNU er skrevet af Christian Ravn