Kom i gang, kommune

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Odense Kommune har af Arbejdstilsynet fået en frist på én måned til at komme med nogle konkrete udspil til at mindske risikoen for vold og trusler mod personalet på Abildgårdskolen i Vollsmose. Hvis kommunen ikke melder kontant ud, vil tilsynet eventuelt give kommunen et påbud.

Tilsynet mener, det er påkrævet, at de stressbetingede belastninger og den betydelige voldsrisiko nedbringes, og de udspil, som kommunen hidtil har præsenteret, mener Arbejdstilsynet er for upræcise og har i for høj grad karakter af hensigtserklæringer.

'Medmindre kommunen kommer med konkrete foranstaltninger, der afhjælper problemerne, vil det resultere i et påbud. Men vi har stadig en forventning om, at med denne besked fra os så vil der komme noget fra kommunen, som vil tilfredsstille os', siger Arbejdstilsynets psykolog Ole Daugbjerg til Fyens Stiftstidende.