Debat Kommentar
0   359

For fuld pensionsregulering

Indtil nu har kampen ikke båret frugt, så der må prøves noget nyt

Kommentar

Vi - ti delegerede og to hovedstyrelsesmedlemmer fra DLF's pensionistfraktion 4 - kæmper alle for at forbedre pensionerne og den måde, de beregnes på.

Artiklen fortsætter under banneret

Derfor afholdt vi for nylig et møde, hvortil vi havde inviteret Peter Søndergaard, der er formand for Statspensionisternes Centralforening (SC), som DLF's pensionistfraktion er tilsluttet. Formålet var at diskutere, hvordan vi kommer videre og opnår resultater.

Indtil nu har kampen ikke båret frugt, så der må prøves noget nyt.

Vi er alle enige om, at det, der skal til, er at få pensionerne reguleret med alle de midler, der ved overenskomstfornyelserne afsættes til løn og lønlignende formål - altså også med midlerne, der afsættes til de specielle forhandlinger.

Det er endnu ikke lykkedes, hvilket skyldes, at vi ikke har den store forståelse hos vores modpart. Det skal vi arbejde på at opnå, selv om det er meget svært.

Statspensionisternes Centralforening har derfor revurderet sin strategi og fastsat den politik, man mener har mulighed for at føre til det ønskede mål, der er:

Pensionerne skal beregnes som 57 procent af den til enhver tid gældende løn inklusive faste tillæg for den personalegruppe, som den pågældende tilhørte ved sin afsked.

Det er ikke opfattelsen, at det har noget formål at bruge kræfterne på at ændre ved de 57 procent, så målet er med andre ord, at pensionerne følger de gruppevise omklassificeringer og udgør 57 procent af det løntrin, omklassificeringen er sket til.

Vi pensionister skal altså følge med, når lærergruppen omklassificeres for eksempel fra løntrin 39 til 40.

De af os, der er pensioneret fra løntrin 36, har faktisk et gevaldigt efterslæb, der kan beløbe sig til cirka 14.000 kroner om året.

Det er fint, at specielle midler anvendes til omklassificeringer af lærergruppen. Det giver både højere løn og siden højere pension, men det er ikke fint for pensionisterne. Vi sakker længere og længere agterud for hver omklassificering! Og priserne stiger lige så meget for os som for alle andre.

Derfor er SC's nye politik også kun en succes, hvis den kommer til at gælde såvel fremadrettet som bagudrettet, så også nuværende pensionister reguleres.

Den opgave må SC straks starte på. Hellere i dag end i morgen.

Med indførelsen af 'ny løn' bliver der afsat større og større beløb til de specielle forhandlinger. Pensionisterne snydes altså mere og mere.

Desuden vil anvendelse af 'ny løn' ud over den aftalte finansiering blive modregnet i reguleringsordningen, så den praktisk taget heller intet giver til pensionisterne.

Finansministeren har for et års tid siden hævdet, at ved at indregne omklassificeringer i pensionerne vil 'den enkelte pensionist få gavn af den samme stigning to gange'.

Vi mener tværtimod, at som tingene er skruet sammen nu, så snydes pensionisterne to gange!

Jamen er det ikke kun tjenestemandspensionisterne, det går ud over?

Nej, det er det ikke.

Medlemmer, der ikke får del i ny løn og altså heller ikke får noget særligt fra reguleringsordningen, får et direkte reallønstab og dermed mindre indbetalt til pension.

Det går ud over overenskomstpensionisterne. Pensionen bliver lavere, når den tid kommer.

Det er altså en fælles kamp, der kæmpes, for både tjenestemands- og overenskomstpensionisterne.

Vi forventer, at alle gode kræfter går sammen om den kamp.

Det gælder både Statspensionisternes Centralforening og DLF's hovedstyrelse og kongres.

I DLF får vi ganske givet et godt værktøj fra vores interne pensionsgruppe, der her midt i november barsler med en rapport, der forhåbentlig både fastslår vore politiske mål og indeholder forslag til fremtidens strategi på pensionsområdet.

Og så er det bare med at komme i gang.

Kongresdelegerede for Fraktion 4


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ