Rejselystne balloner

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Titusinde balloner steg til vejrs ud over hele landet sidste torsdag for at markere Verdensmatematikåret. På mange skoler har uge 41 i den anledning været udnævnt til fordybelsesuge i matematik.

På Ravnsholtskolen i Allerød sendte eleverne 650 balloner af sted. Her begyndte man lidt i syv om morgenen at fylde helium i de mange balloner for at være sikker på at være færdig til klokken 11, hvor den store ballonopsendelse fandt sted.

6.-klasserne på skolen havde forinden udfyldt de små sedler, som Matematiklærerforeningen havde sendt ud sammen med ballonerne. Sedlerne skulle puttes ind i ballonerne. På sedlerne står, hvor ballonen er sendt op fra, og findere opfordres til at sende sedlerne retur til Danmarks Matematiklærerforening, der så vil beregne, hvordan ballonen er fløjet, og hvor hurtigt den er blevet fundet. Resultaterne af beregningerne vil kunne læses i december på foreningens hjemmeside www.matematik.ffw.dk.

Idrætstræf for handicappede

Den 22. november afholder Dansk Handicap Idræts-Forbund og Dansk Skoleidræt for femte gang idrætstræf. Her kan elever med et mindre eller større bevægelseshandicap eller synshandicap deltage sammen med to klassekammerater. Træffet finder sted i Hillerød, Kolding, Silkeborg og Hjallerup. Det er gratis at deltage, og tilmeldingsfristen er 1. november. Der er sendt tilmeldingsskemaer til alle skoler.

Forældre er tilfredse

Tre ud af fire forældre er tilfredse med folkeskolen. Det viser en ny undersøgelse. Der er generelt stor tilfredshed med skolens pædagogiske indhold, og forældrene er mest tilfredse med dialogen med lærerne, lærernes dygtighed og opmærksomhed omkring det enkelte barn. Valgmuligheder, fysiske rammer og materialer har også betydning, men slet ikke den samme som det pædagogiske indhold. Rengøring, udendørsarealer og børnenes behandling af hinanden har kun mindre betydning for de fleste forældres tilfredshed med folkeskolen.

Tilfredsheden i land- og forstadskommuner er større end i byerne. Mens 82 procent er tilfredse på landet og i forstæderne, er det 68 procent, der er det i byerne.

Forældre til børn, der går i privatskole, er generelt mere tilfredse end forældre med børn i folkeskolen. Det er især, når det gælder undervisningens tilpasning til den enkelte elev, faglige krav til eleverne, børnenes behandling af hinanden, at privatskoleforældre er mere tilfredse. Bopæl har ikke betydning for disse forældres tilfredshed.

PLS-Rambøll har for Finansministeriet i juni gennemført en interviewundersøgelse, hvor3.000 borgere har udtalt sig om sundhed, uddannelse, ældreomsorg og børnepasning. Undersøgelsen viser, at borgerne er tilfredse med det nuværende skattetryk. Det store flertal ønsker ikke skatten ned, hvis det medfører dårligere offentlig service. Og de ønsker heller ikke højere skat for at få bedre service.

Undersøgelsen hedder 'Hvad sagde de - høringer og borgerundersøgelse 2000'. Den er udsendt af regeringen og kan bestilles hos Schultz Information, telefon 4363 1969. Undersøgelsen kan også læses på www.fm.dk/udgivelser/publikationer/hvadsagdede.

Powered by Labrador CMS